06/70/940-4782 info@szorolapozas.com
Ajánlatot kérek!

A szórólap eredete

Vajon honnan származik a szórólap?
Gondolom mindenki úgy van ezzel, hogy a szórólap már az idők kezdete óta létezik.
A szórólap elődjét már az ókorban is használták.
Amerikában az első szórólapot a függetlenségért vívott harcra való buzdításra használták.
Össze szedtünk pár érdekes információt a témával kapcsolatban.

A szórólap története- előzmények az ókorban

Már az ókori, magasabb kultúrával rendelkező városokban (pl. Pompeji), különböző hirdetményeket hoztak létre. Ezek nem papír alapúak voltak, de több hordozóra is készültek (pl. fa- és kőtábla) és az emberek közötti hirdetést szolgálta. Ebből a korszakból több feliratot is találtak, melyek vendéglőket, borokat vagy politikusokat hirdettek.

Wikipedia

 

Az első nyomtatott szórólap

Angliában jelentek meg az első szórólapok a 15. században. A döntő fordulatot a könyvnyomtatás feltalálása hozta. Ezek a szórólapok már a maihoz hasonló funkciókat töltötték be. A szórólapokat akkoriban utazó árusok és rikkancsok terjesztették. Amerikában az első szórólapot, amiről maradt fenn információ, 1776-ra teszik. Ekkor írta Thomas Paine a függetlenségért vívott harcra buzdítását szórólap formájában, amit mintegy félmillió példányban terjesztettek.

 

A szórólap története folytatódik napjainkban

A papír és nyomtatási eljárások fejlődésével folyamatosan csökkent a szórólapok előállítási költsége. Az 1990-es években már egyre több cég hirdetett ezzel a módszerrel. Manapság a különböző nyomtatási eljárásoknak köszönhetően a példányszám könnyen alakítható.

 

Árajánlatkérés

Kérd ajánlatunkat!

Név

Cégnév

Telefonszám

E-mail cím

Darabszám

Terület

Üzenet

Hagyd üresen: